Till navigation Till innehåll (s)

Rankning och medvetenhet

För att göra bra saker för miljön krävs kunskap och engagemang. Det är viktigt att kommunorganisation, invånare och verksamma i Sollentuna är delaktiga i miljöarbetet.

Här redovisas Sollentuna kommuns årliga placeringar i Aktuell Hållbarhets miiljörankning samt andra mätningar av Sollentuna kommuns miljöarbete.

Trender inom rankning och medvetenhet

När det gäller kommunens miljöarbete hamnar Sollentuna på plats 16 av Sveriges alla kommuner i Aktuell Hållbarhets miljöranking, femma i länet och sjua bland storstadskommuner. Det var en förbättring i rankningen 2023 jämfört med föregående år.

En fråga som ställs i Stockholms Länsstyrelses medborgarundersökning är ifall medborgarna tycker det ska ställas högre krav på medborgarna själva att agera miljövänligt, vilket färre sollentunabor ansåg 2023 jämfört med 2021. En annan fråga är ifall man uppfattar sig själv som miljömedveten vilket minskat från 85 procent till 80 procent under samma tid.

Miljöutbildningen för anställda i kommunen är obligatorisk för nyanställda, vilket innebär att fler och fler kommer ha gått den över tid.

Mer information

Som en del av kommunens arbete erbjuds energi- och klimatrådgivning tillsammans med 26 andra kommuner. Klicka på länken längst ner på sidan för att se hur du kan komma i kontakt med rådgivningen.

Länkar

Huvudområde SE.10
Uppdaterad: 2024-02-28