Till navigation Till innehåll (s)

Minskad klimatpåverkan från mat

Klimatpåverkan från mat ska minska genom att öka andelen vegetariskt och minska mängden matsvinn i kommunens verksamheter.

Status: Tillståndet för området är övervägande bra Tillståndet för området är övervägande bra

Indikatorer

Matsvinn i skolor

IndikatorSE.13.1.4.1

Mängd matsvinn per person på uppmätta skolor

Trend: Utvecklingen går åt rätt hållUtvecklingen går åt rätt håll
Senaste värdet: 26 gram2021

Vegetarisk mat

IndikatorSE.13.1.4.3

Andelen serverade vegetariska huvudrätter i skolor.

Senaste värdet: 60 %2020

Källsortering

IndikatorSE.13.1.4.4

Antalet källsorterande skolor och förskolor.

Trend: Utvecklingen går åt rätt hållUtvecklingen går åt rätt håll
Senaste värdet: 33 2019

Dokument

Delmål SE.13.1.4
Uppdaterad: 2022-07-14